Cesartherapie

Psychosomatische oefentherapie

De psychosomatisch oefentherapeut is specialist op gebied van onverklaarbare klachten waar (huis)artsen geen lichamelijke oorzaak voor kunnen vinden.

Paniekaanvallen

Hyperventilatie

Burn-out klachten

Stress

Chronische pijn/chronische vermoeidheid

De geest heeft invloed op het lichaam. Onze psychosomatische oefentherapeut geeft je inzicht in de invloed van je psyche op jouw lichamelijke klachten. Door je psyche mee te nemen in het behandelplan kom je tot een structurele oplossing om je klachten te verminderen of verhelpen en de terugkeer van dezelfde klachten te voorkomen.

Wil jij hulp bij, overspanningsklachten, paniekstoornissen, hyperventilatie of werk gerelateerde klachten (bijvoorbeeld stress of burn-out)? Of heb je chronische vermoeidheids- of pijnklachten zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak? De hulp van Arjanne Molmans psychosomatische oefentherapeut kan jou in dergelijke situaties vaak een goede oplossing bieden. De behandeling bestaat voor een gedeelte uit lichamelijke oefeningen (beweeglijkheid, ontspanning en kracht). Daarnaast krijg je ook psychologische ondersteuning, waarbij je inzicht krijgt in het ontstaan van dergelijke klachten en wat je daar zelf aan kan doen om deze te verhelpen en te voorkomen.

Slaapoefentherapie

De slaaptherapeut helpt je inzicht te geven in jouw slaapgedrag en leert je om te gaan met de vele negatieve gevolgen van een slaapprobleem. Door je slaapproblematiek bij de bron aan te pakken kan je de vicieuze cirkel van slecht slapen verbreken. Door een betere nachtrust voel je je vitaler en ervaar je ook overdag minder stress. Daarnaast kan het ook terugkeerde lichamelijke klachten helpen herstellen.

In slaapproblemen

Door slaapproblemen

Te vroeg wakker worden

Omgaan met pijn in de nacht

Leren ontspannen

Met slaaptherapie pak je onder deskundige begeleiding je slaapprobleem bij de bron aan. De slaaptherapeut gaat samen met jou onderzoeken waar de oorzaken liggen. Met specifieke of jouw situatie afgestemde oefeningen leer je de rust te creëren die nodig is voor een goed en optimaal slaapritme.

Scoliose specifieke oefentherapie (shroth en SEAS Methode).

De oefentherapeut is gespecialiseerd op het gebied van houdingsinterventies gedragsmatig veranderen en leren aanpassen van de houding. Hierbij in het bijzonder voor kinderen en volwassen met een scoliose of kyfose. Hierbij wordt gekeken naar de rug aan de hand van foto's en verschillende meet instrumenten wat voor jou de ideale correctie is om de scoliose gelijk te houden en of te verminderen.

Scoliose en kyfose

Houdingsgerelateerde klachten

Spanningshoofdpijn

Bekijk de tarieven →