Cesartherapie

Psychosomatische oefentherapie

De psychosomatisch oefentherapeut is specialist op gebied van stress gerelateerde klachten of lang aanhoudende klachten.

Lichamelijke symptomen van stress

Aanhoudende moeheid, slaapproblemen, gespannen nek- schouder- en armspieren, spanningshoofdpijn, lage rugpijn, misselijkheid, maag- darmstoornissen, verminderde weerstand, pijn of druk op de borst, benauwdheid, duizeligheid, hartkloppingen, verhoogde bloeddruk.

Psychische symptomen van stress

Niet meer tot rust komen, gejaagdheid, concentratievermindering, vergeetachtigheid, piekeren, besluiteloosheid, prikkelbaarheid, irritatie, somberheid, angst, niet meer kunnen genieten, lusteloosheid, desinteresse, onzekerheid, verminderd zelfvertrouwen.

Gedragsmatige symptomen van stress

Minder presteren, meer fouten maken, chaotisch gedrag, uitbarstingen van woede of huilbuien, bijna ongevallen, meer roken, overmatig alcoholgebruik, toegenomen gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen, vermijden van sociale contacten.

Welke methode?

Educatie en uitleg, over de samenwerking tussen lichaam en geest.

Therapeutische gesprekken, om de kern achter klachten helder te krijgen en deze te verwerken.

Cognitieve gedragstherapie, om via het aanpassen van gedachten meer grip te krijgen op emoties en gedrag.

Therapeutisch lichaamswerk, uit o.a. ontspanningstherapie, ademtherapie en mindfulness, om weer tot rust, in balans en in je kracht te komen.

Stressortherapie, om de stressoren aan te pakken die je klachten uitlokken of in stand houden.

Slaapoefentherapie

De slaaptherapeut helpt je inzicht te geven in jouw slaapgedrag en leert je om te gaan met de vele negatieve gevolgen van een slaapprobleem. Door je slaapproblematiek bij de bron aan te pakken kan je de vicieuze cirkel van slecht slapen verbreken.Welke slaapproblemen behandelen wij?

In slaapproblemen

Door slaapproblemen

Te vroeg wakker worden

Omgaan met pijn in de nacht

Leren ontspannenWelke behandelmethode?

Balans slaap waak ritme

Balans spanning en ontspanning overdag en nachts

Verbeteren slaaphygiëne

Advies slaaphoudingen

Cognitieve gedragstherapie

Slaaprestrictie

Scoliose specifieke oefentherapie (shroth en SEAS Methode).

De oefentherapeut is gespecialiseerd op het gebied van houdingsinterventies gedragsmatig veranderen en leren aanpassen van de houding. Hierbij in het bijzonder voor kinderen en volwassen met een scoliose of kyfose.

Scoliose en kyfose

Houdingsgerelateerde klachten

Bekijk de tarieven →