Chiropractie

1. Intakegesprek

Een eerste consult in onze praktijk is één uur. Deze tijd gebruikt de chiropractor om uw klacht volledig in kaart te brengen. Het in kaart brengen van de klacht gebeurt door middel van een intakegesprek.

2. Onderzoeken

Uitgebreid lichamelijk onderzoek. Dit bestaat uit zowel orthopedische als neurologische testen.

3. Behandelen

De behandeling kan bestaan uit manipulaties, mobilisaties, masseren van de aangedane weefsels. De praktijk beschikt over een Flexie-Distractie bank en een Activator. Dit zijn speciale technieken indien een manipulatie niet tot de mogelijkheden behoort.

4. Voorkomen

U krijgt handvatten mee om in het vervolg uw klachten te kunnen verminderen of vermijden. Dit door middel van neurologische-, houdings- en krachtoefeningen.

5. Onderhouden

Preventief kan er een onderhoudsbehandeling worden ingepland.

Welke klachten kunnen wij behandelen?

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor herstelt problemen binnen het bewegingsapparaat door toepassing van een manipulatie. Een manipulatie is een snelle, gecontroleerde beweging uitgevoerd op een gewricht, waardoor het gewricht weer op een correcte manier gaat bewegen. Tijdens het uitvoeren van een manipulatie kunt u soms een klikgeluid horen. De klik is een luchtbel die vrijkomt vanuit het gewricht. Door middel van deze manipulatie krijgt het zenuwstelsel een impuls, waardoor een natuurlijke werking van het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Dit alles zorgt ervoor dat de functiestoornissen gevonden binnen het lichaam, weer hersteld kunnen worden.

Bekijk de tarieven →