Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten in het gehele gebied van buik, bekken en de lage rug. De spieren van de lage rug, buik en bekken spelen een rol bij houding en bewegen. Daarnaast hebben de bekkenbodemspieren een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten.

Yvon Bomert-Wendt is geregistreerd bekkenfysiotherapeute. Zij heeft, na de studie fysiotherapie, een 3-jarige opleiding Bekkenfysiotherapie gevolgd en deze in 2008 afgerond. 

Met de volgende klachten kunt u bij haar terecht:
– Ongewild verlies van urine en/of ontlasting
– Niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten
– Moeizaam kwijt kunnen van ontlasting
– Verzakking van blaas, baarmoeder of darmen
– Pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen
– Pijn bij het gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem
– Begeleiding bij operaties in de onderbuik
– Bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap en bevalling
– Begeleiding tijdens zwangerschap en bevalling.

In een speciaal daarvoor ingerichte ruimte voorziet Yvon haar patiënten van de beste zorg.

Onderzoek en behandeling: 
De eerste keer zal de bekkenfysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek met u voeren om de klachten zo goed mogelijk in kaart te brengen. Vervolgens zal de bekkenfysiotherapeut onderzoek doen naar houding, beweging en de functie van de spieren. Om een duidelijk beeld te krijgen van de bekkenbodem is soms een inwendig onderzoek nodig. Dit gaat altijd gepaard met uw toestemming en met gepaste privacy. Na het onderzoek zal de behandeling volgen.

Bekkenfysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Alleen als het gaat over urine incontinentie krijgt u dit vergoed vanuit de basis verzekering.