Manueel therapie

Binnen onze praktijk maken wij gebruik van verschillende vormen van manueel therapie. Onderstaand een uitleg over de methodes die wij gebruiken. 

Maitland concept richt zich op vaststellen en behandelen van stoornissen in de werking van het bewegingsapparaat en is wereldwijd bekend. Het is een vorm van manuele therapie. Het Maitland concept past een aantal specifieke technieken op gewrichten toe, om gewrichten beter te laten functioneren en de houding en bewegingen te verbeteren.

Met de volgende klachten kunt u bij onze therapeuten terecht:
– Hoofd- en nek en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
– Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
– Artrose van de heup
– Lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
– Bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek

Mckenzie-therapie wordt bij ons veelal gebruikt om de patiënt met tussenwervelschijf problemen zelf een actieve bijdage te laten leveren aan zijn herstel. Het is een echte doe-het-zelf-therapie. 
Uitleg over het probleem en wat je als patiënt hier zelf aan kunt doen vormen een belangrijk deel van je behandeling. Oefeningen en houdingsadviezen zijn belangrijk. Indien nodig kan dit manueel ondersteund worden. 

Welke vorm van manueel therapie je krijgt zal afhangen van de aard van het probleem wat door middel van een anamnese en lichamelijke onderzoek moet blijken. Overeg met de patiënt over de te volgen behandeling is natuurlijk ook onderdeel van dit proces.

Mulligan techniek is een mobilisatievorm die is bedoeld om pijnvrij en soms met ondersteuning van eigen lichaamsbewegingen de gewrichten meer beweeglijkheid te geven. Dit kan ondersteund worden met tape

De effecten zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van onze therapeuten bestaat naast het behandelen uit het geven van instructies en adviezen om terugkerende klachten te voorkomen.

Bovenstaande methodes worden allen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.