Manuele therapie

Manuele therapie richt zich op vaststellen en behandelen van stoornissen in de werking van het bewegingsapparaat. De manuele therapie kent een aantal specifieke technieken die op gewrichten kunnen worden toegepast, om gewrichten beter te laten functioneren en de houding en bewegingen te verbeteren.
Ben de Groot is geregistreerd manueel therapeut. De manueel therapeut staat geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Met de volgende klachten kunt u bij hem terecht: – Hoofd- en nek en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen – Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn – Artrose van de heup – Lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen – Bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
De effecten zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat naast het behandelen uit het geven van instructies en adviezen om terugkerende klachten te voorkomen. Manuele therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.